top of page

Kõrvemaa turismiettevõtjate turismikool päädis Anija valla turismiarengukava valmimisega

Anija valla  ja Kõrvemaa matka- ja suusakeskuse eestvedamisel  ning BDA kaasabil käivitus sel kevadel  Kõrvemaa turismiettevõtjate turismikool.


Osalejad said koolitust nii võrgustiku ja koostöö, tootearenduse, turunduse kui teenuse disaini valdkondades. Üheskoos arutleti piirkonna väärtuspakkumise, sihtgruppide, ühisturunduse ja vajalike arendustegevuste üle.


Kui veel paari aasta eest võis kohalike turismitegijate suust kuulda arvamusi, et „meie siin Lõuna-Kõrvemaal“ ja „ nemad seal Põhja-Kõrvemaal“, siis tänaseks on kinnistunud arusaam ühtse Kõrvemaa puhkepiirkonna väärtustest ja ühise toimetamise vajadusest.


Rõõm oli Anija vallavalitsuse eestvedamise üle, kes  piirkonna eri kantide turismiasjalised ühe laua taha kutsus. Anija valla turismiarengukava dokumendi valmimine oli ka tähtis, kuid veel olulisem oli ühtsete arusaamade kujunemine ja ühise tehatahtmise kogemine. „Ka õhinapõhiselt saab  palju asju liikuma, kuid läbiarutatud tegevusplaan loob ilmselgelt  hea raamistiku tõhusamaks ja tulemuslikumaks tegutsemiseks“, lisas turismikooli ja arengukava koostamise protsessi juhtinud Ülle Puustusmaa.


bottom of page