top of page

KUMU-st sai üheks päevaks Eesti iduettevõtluse Meka

Novembrikuu lõpus kohtusid Tallinnas KUMU auditooriumis idufirma valdkonna eksperdid ja huvilised – toimus StartSmart! üritustesarja lõpukonverents LessonsLearned, mis tõi kohale ligi 150 inimest. Lisaks kohal viibinutele jälgisid interneti vahendusel konverentsi live-ülekannet StartSmart! kodulehe ja majandusportaali E24 vahendusel 10 000 silmapaari, kes liitusid üritusega lisaks Eestile ka Soomest, Rootsist, Norrast, Saksamaalt, Suurbritanniast, USA-st ning isegi Hiinast, Brasiiliast, Austraaliast, Singapurist, Ecuadorist, Iraanist jm. 


Samuti astus ettekandega üles idufirmasid ja blogijaid ühendava platvormi Press24 rajaja ja start-up ettevõtete mentor Alex Barrera, kes on Maailma Kaubandusfoorumi „GlobalShapers“ kogukonna liige, Sandbox ettevõtluse võrgustiku saadik Madriidis ja sealse idufirma „Digest“ kuraator. Esinejate seas olid ka tehnoloogiaettevõtete Realeyes juht Mihkel Jäätma ja Click&Grow asutaja Mattias Lepp. 

Konverentsil kõnelejaid ja osalejaid sidus ühine huvi, mis päädis huvitava ja konstruktiivse arutelu ning dialoogiga. Üritusel osales mitmeid iduettevõtjaid, kes praktilisi küsimusi esitades suutsid kõnelejate teoreetilised teadmisi enda hüvanguks rakendada. Vestlused ei piirdunud mitte ainult konverentsisaaliga, vaid jätkusid ka pauside ajal. 


Sisukale ja asjalike mõtete rohkele konverentsipäevale järgnes hubane networking Pärnu mnt. Reval Cafe’s, kus soovijad said muljeid vahetada, esinejatega isiklikult tutvuda, neilt küsimusi küsida ning nõu ja soovitusi pärida. 


Kõik StartSmart sarja üritused on järelvaadatavad StartSmart! Youtube kanalis.


StartSmart! oli konverentside, praktiliste seminaride, töötubade ja võrgustikku laiendavate ürituste sari, mis oli suunatud Eesti ning Soome alustavatele ettevõtjatele. Kahe aasta jooksul korraldati 13 üritust, kus osales ligi 1500 inimest. Abiks oli 30 organisatsiooni ja partnerit ning enam kui 70 valdkonna eksperti ja lektorit üle maailma. Eesti Arengufondi, Aalto Ülikooli, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS), Technopoli Ülemistes ja konsultatsioonifirma BDA Consulting koostöös läbiviidud projekt kestab kuni 2013. aasta lõpuni. Projekti kaasrahastab osaliselt Euroopa Liidu Kesk-Läänemere Interreg IV A programm 2007-2013.


bottom of page