top of page

Vaata, milliste äriideede peale tulid tudengid Gruusias

Eelmisel nädalal valisime oma Gruusia äriideede konkursi Smart-up Georgia (smartupgeorgia.com) raames 133 äriidee seast välja 20 tudengite start-upi ideed, kes järkavad meie programmis. Need 20 ideed kandideerivad kohalikus vääringus 10 000 GELisele auhinnafondile. 


Äriideed varieeruvad innovaatilise tehnoloogiaga toodetud õunakrõpsudest, veebipõhisest tuutorite keskkonnast kuni täisautomaatse kasvuhoonesüsteemini. Allpool on toodud edasi pääsenud ideede täisnimekiri.


Žürii liige Vakhtang Charaia, Tbilisi Ülikooli rektori nõunik, ütles, et äriideede hulk ja kvaliteet näitab Gruusia tudengite ettevõtlikkust ning nende võimekust välja tulla heade ja innovaatiliste ideedega uuteks toodeteks ja teenusteks.


Esitatud äriideede koguarv oli 133. 20 tiimi alustavad nüüd 3-kuulise arengu- ja koolitusprogrammiga, et nad saaksid oma äriideed ka ellu viia koos Gruusia kohalike ja ka Eesti mentorite abiga. Kõige parem tudengi startupi idee valitakse 2015 mais.


Smart-up Georgia on üleriigiline tudengite start-up võistlus, mida me korraldame koos 21 Gruusia ülikooli ja ettevõtlusorgansiatsiooniga (http://smartupgeorgia.com).  Meie ülesandeks on kogu projekti juhtimine, partnerite ja ekspertide töö korraldamine.

Selle projekti eesmärk on toetada  Gruusia noorte ettevõtlikkust ning aktiveerida ja arendada kohalikku ettevõtjate kogukonda. Programmi finantseerib Eesti Välisministeerium ja rahastavad kohalik investeerimisettevõte Smartex, Tblisi State University, Ilia State University, Caucasus International University Shota Rustaveli Theatre and Film Georgia State University ning Ekvtime Takaishvili Teaching University.


20 programmis edasi pääsenud ideed:

F.I.T. – Innovaatilised õunakrõpsud

www.ido.ge  – Freelancerite vahendamise veebilahendus

SkillsBank – Õppeplatvorm õpilaste ja tuutorite suhtluseks

Electro Powered – Täisautomaatne süsteem kasvuhoonetele

RooRy – Eritellimusel tehtavad tapeedid

creARTive – Kunstikohvik

Msocial – Veebipõhine platvorm ürituste korraldajatele

1way.ge – Autosõidu jagamise äpp

Carpe Diem – Freelancerite vahendamise veebilahendus

GFI – Väikeettevõtetele ärilahendused

Entrepreneurs – Lumelauasõidu sisehall

Generation Y / SmartApp – Sisuotsingu mobiilirakendus

DNL – Group Iseteeninduskassa supermarketitele

Future’s architects – Uudne suhkruasendaja

Banana Studio – Mobiilimängude arendamise stuudio

Apolo 5 – Laste audioraamatud

Extreme – Allahindluskupongid igapäevastele toodetele

TSU-TEAM – Ekspordikonsultatsioon

Print Box – Iseteeninduslik printimisteenus


Lisainfo: 

Lo Rihvk BDA Consulting partner ja tegevjuht lo@bda.ee


bottom of page