top of page

Via Hanseatica turismiettevõtjaid ja giide hakkab koolitama BDA Consulting OÜ

„Via Hanseatica“ nime kandval turismimarsruudil tegutsevaid turismiettevõtjaid ja giide hakkab läbiviidud hanke tulemusel koolitama BDA Consulting OÜ.


Koolituse tulemusena luuakse eeldused ettevõtjate paremaks koostööks ning oskused kutsuvate, omanäoliste turismitoodete ja ühispakettide loomiseks. BDA-l on väga hea meel olla Via Hanseatica koolituspartneriks. Oleme varasemate mahukate koolitusprojektide raames teinud koostööd kõigi Eesti piirkondade turismiarendajatega, kuid seekordne koolitusprogramm on eriline, kuna paralleelselt ja jätkutegevustena toimub Via Hanseatica rahvusvahelise turismimarsruudi ning selle põhiste turismitoodete arendamine ning koostööd tehakse ka asjaosalistega marsruudi Venemaa ja Läti osas. See annab koolitusele täpsema fookuse, kuid samas ka rahvusvahelise dimensiooni, toetab osalejate motivatsiooni ning nõuab ka koolitajatelt tootearendusmeeskondade tegemistega kursisolemist ning neile kaasaaitamist.“


Via Hanseatica Eesti koordinaator Sille Roomets: „Ettevõtjad on tavaliselt väga hõivatud inimesed ja soovivad konkreetseid selgeid praktilisi oskusi. Koolituskava koostamisel ja metoodilisel lähenemisel on BDA meie soove ja vajadusi väga hästi mõistnud. Usun, et tegime õige valiku.“


Viiest kahepäevasest moodulist koosnev turismiettevõtjate koolitus algab märtsi lõpus ning kahest kahepäevasest moodulist koosnev giidide koolitus novembris 2013. Osalejad saavad teadmisi Via Hanseatica kontseptsioonist, ressurssidest, koostööst, ürituste korraldamisest, tootearendusest, pakettimisest, teenuste disainist, innovatsioonist turismis, müügist, teenindusest, kommunikatsioonist ja meedia sh sotsiaalmeedia kasutamisest jne. 


Koolitustel saavad osaleda Via Hanseatica Eesti osa (Ida-Viru, Jõgeva, Tartu ja Valga maakonnad) peale kokku 40 turismiteenuste pakkujat, nende seas 1/3 majutus- ja toitlustusvaldkonnast, 1/3 vaatamisväärsuste ja muuseumide seast ja 1/3 aktiivsete tegevuste pakkujate seast ning 30 giidi.


Via Hanseatica turismimarsruut ja arenguvöönd ühendab Peterburi ja Hamburgi, läbides vanu hansalinnu. Eestis algab Via Hanseatica Narvast ning lõpeb Valgas. Käesoleva projekti raames arendatakse välja marsruut Peterburist Riiani. Arendajad loodavad Via Hanseaticast kujundada atraktiivse ja hea kvaliteediga tulutoova turismitee.


Lisainfo:

Lisainfo Via Hanseatica kohta www.viahanseatica.info.


bottom of page