top of page

EAS otsusega said toetust olulised turismivaldkonna investeeringuprojektid

Piirkondade konkurentsivõime tugevdamise Harju, Ida-Viru ja Jõgeva maakondade II taotlusvoorus eraldati toetusteks 21,1 miljonit eurot. EASi toetuste keskuse direktor Monica Hankov ütles, et selle taotlusvooru puhul on palju tugevaid taotlusi esitatud turismivaldkonnas.


BDA rõõmustab koos oma toredate klientidega toetust saanud investeeringuprojektide üle. Tegime head koostööd Narva Kreenholmi rajatava turismiatraktsiooni väljaarendamise kontseptsiooni loomisel ja taotluse ning finantsanalüüsi koostamisel.

Kreenholmi puuvillaladudesse rajatava atraktsiooni planeeritud eelarve on 4 992 997,97 eurot. Sellest 3 590 053,36 on EAS kaudu eraldatav toetus, mida kaasrahastavad Euroopa Regionaalarengufond ja Euroopa Liit. Omafinantseeringu tagavad ettevõtjad.


Samuti sai meie kaasabil toetuse stalinistliku arhitektuuri pärli staatuses Sillamäe mereäärse promenaadi rajamise projekt. Toetuse suurus 2 318 672,50 eurot. Toetuse abil on kavas rajada rannapromenaad, mis ühendab reisi- ja jahisadamat kesklinnaga ning moodustab rekonstrueeritava Mere puiesteega ühtse terviku.


Tutvustame veidi Narva Kreenholmi manufaktuuri puuvillaladudesse ja välialadele rajatava kaasaegse vaba aja veetmise atraktsiooni olemust.

Kontseptsioon põhineb Tsaari – Venemaa omaaegse suurima tekstiilivabriku ajaloo, tööstusinnovatsiooni, tekstiilitootmise ning puuvilla temaatikal, tutvustades ka tänapäevast tekstiilidisaini, samuti seonduvat keskkonnatemaatikat. Atraktsiooni rajamisega väärtustatakse arhitektuuri, ajaloolist pärandit, linnaruumi, avatakse seni kinnine Kreenholmi territoorium ja suurepärased vaated Narva jõele ning Venemaale aastaringselt ja igapäevaselt kõigile külastajatele. Rajatakse ca 2200 ruutmeetril paiknev ekspositsioon, mis pakub käed külge tegutsemisvõimalusi kui installatiivseid elamusruume. Näha saab nii autentseid Kreenholmi vabrikust pärit seadmeid kui erinevate meeltega kogeda kaasaegseid mängulisi ja interaktiivseid eksponaate.

Kompleks sisaldab ka väliekspositsiooni, ajutiste näituste ja haridusprogrammide ruume, kohvikut ja meenepoodi ning sobib ka kontsertide, konverentside, teatrietenduste ja pidulike sündmuste toimumiskohaks. Õuealale on planeeritud temaatilised mängualad lastele, puhke- ja välikohvikualad.

Esmaseid visuaale saab uudistada siit: www.ktworld.ee

Peredele, kooligruppidele, täiskasvanutele, kultuuri- ja ajaloohuviga turistidele ning linnarahvale kavandatud atraktsioon avab plaanide kohaselt külastajatele uksed 2019. aasta suvel.


Kuna 2019 aasta tõotab tulla uute avatavate atraktsioonide poolest sama vaimustav ja rikkalik kui augustiöine tähesadu, siis soovitame Kreenholmi külastuse juba varakult ära planeerida, et ikka olla esimeste vaimustujate hulgas. 🙂


Projekti elluviimine saab eeldatavalt oluliseks impulsiks Kreenholmi linnajao arendamise visiooni realiseerumisel. Pikaajaline arenguvisioon näeb ette kujundada Kreenholmi piirkonnast üks Narva suurimaid keskusi, kuhu on koondatud eluhooned, eri meelelahutus- ja kultuuriasutused (kunstigalerii, kontserdi- ja konverentsikeskus jne), teaduspark, kaubandus, hotellid jm.

Meil on hea meel panustada väärt ideede arendamisse ja realiseerimisse.


Kreenholmi hoov (pilt: http://ktworld.ee/albums/kreenholmi-ekspositsioon/)

Ülle Puustusmaa BDA Consulting Partner ja vanemkonsultant


bottom of page