top of page

Ajurünnaku 8 sammu

Koostasime imelihtsa spikri, mille abil ajurünnakut plaanida. Internetis on saadaval mitmeid materjale, kuid tegime töö lihtsamaks ja paigutasime selle kahele lehele. Kui Teie arsenali ei kuulu veel ühtegi ajurünnaku meetodit, siis seda viga tasub parandada, sest…


“The best way to have a good idea is to have lots of ideas.” Linus Pauling


Ajurünnak on kiirnõupidamine, mille vältel iga osavõtja pakub probleemile lahenduse. Niisiis, kui kogute mõtteid, otsite lahendusi probleemide, analüüsite senist tegevust, otsite suundi või võimalusi, siis on ajurünnak üks esimene võimalus. Ja iseseisvast infootsingu kõrval on sellel rida eeliseid. Üks oluline asi on ajurünnaku puhul veel see, et ajurünnak annab tulemusele ja otsustele  teatava “legitiimsuse”  – kõik tunnevad end osana otsustusprotsessis. Samas loob see inimestes ootuse: nüüd hakkavad asjad juhtuma! Seega, kasutage seda targalt!


Ajurünnak ei pea olema keerukas, võib leida endale võimalikult lihtsa meetodi, mis ei eelda keerukat ajakava, grupiprotsesside tundmist. Katsetage lihtsamat ajurünnaku meetodit juba järgmisel koosolekul! 


Lisaväärtus on see, et ajurünnak aitab sisustada kasulikult meeskonnaüritusi ning aitab luua meeskonnatunnet. Ründa ajusid juba talvepäevade väljasõidul! Seda annab kavalalt kombineerida hetkedesse ka jooksvalt – anna paberid kätte bussisõidu ajal ja tee kokkuvõtted õhtusöögi lauas!


Juhendis tõime välja iga sammu ja selle alla tähtsad momendid, mida mõelda. Juhendi teisel poolel on tuntumad meetodid, mille valimist hõlbustab see, kui olete endale juba selgeks teinud sammud 1 – 3 (probleem, osalejad, ajalised piirid).  Ajurünnaku 8 sammu juhend


Kui soovite ilma pikema katseajata juhatust, kuidas ajurünnakut edukalt läbi viia (eelarvamuste kummutamisest kuni aktiivse tehnikate rakendamiseni),  siis võtke meiega ühendust:


Lo Rihvk BDA partner ja tegevjuht lo@bda.ee 


bottom of page