top of page

BDA sõprade klubi: Jaan Aru rääkis ajust ja arust

BDA sõprade klubis ragistasime seekord ajusid ja seda sõna otseses mõttes. Loe, millest rääkisime ning vaata ürituse pilte.


Eelmisel teisipäeval kogunes taas meie tore sõprade klubi, et koos veeta huvitav õhtupoolik huvitavate inimeste keskis. Ajutoitu pakkus seekord Jaan Aru, kellega vestlesime ajust ja selle uurimisest, tehismõistusest ja sellest, kuidas tehisintellekti arendamine aitab meil omakorda aju funktsioneerimist ja inimese õppimisvõimet paremini tundma õppida.


Jaan Aru: See, et te seda lauset siin edukalt loete, põhineb teie ajus toimuvatel keerukatel protsessidel. Mis siin ikka tagasihoidlik olla: kõik meie vaimsed võimed põhinevad aju tööl. Rääkisime ajuteaduse võlust ja valust. Pajatasime sellest, kuidas ajuteadlased üritavad lahti muukida inimeseks olemise tähendust, kuid kuidas aju kuidagi oma saladusi käest anda ei taha. Kirjeldasime, kuidas tehisintellekt üritab inimajule järjest lähemale jõuda, ja arutlesime, kuidas peaksime kasvatama oma lapsi ja iseennast, et meil ka tulevikus töö oleks.


Aitäh, Jaan. Oli põnev ja intrigeeriv arutelu. Küsimusi tekkis hulga, paljud said vastatud ja palju jäi ka õhku edasisteks mõtisklusteks.

bottom of page