top of page

Loode-Eestisse lohet lennutama – valmis kohaturundusstrateegia, tegevuskava ja piirkonna väärt

Lääne-Harjumaa Koostöökogu võttis BDA Consulting OÜ appi, et läbi mõelda piirkonna kohaturunduse strateegia, välja töötada tegevuskava ja visuaalne identiteet.


Nüüd on  mõtted ja ideed setitatud, läbi arutatud ja kirjagi pandud ning üles joonistatud.

Piirkonna inimesed kutsuvad end nutikateks, kes oskavad hinnata paiga väärtuseid ja on veendunud, et paikkond annab elukeskkonnana silmad ette ka Tallinna ümbritsevatele niinimetatud kuldse ringi valdadele. Sellest lähtuvalt kutsuvad nad piirkonda  naljatamisi teemantpoolringiks. Sugugi ei rõhutata valla piire, pigem leitakse tegu olevat Loode-Eestiga.


Loode-Eesti väärtused ja erilisust kätkeb ka paikkonna vastloodud visuaalne identiteet, mille peamiseks elemendiks  on lendlev tuulelohe – piirkonnal on tuul tiibades ja elu edeneb. Tuulelohega seonduvad positiivsed emotsioonid ja situatsioonid, nagu puhkus, vaba aeg, hobid, pere ja lapsed, mõnus äraolemine, vabadus ja palju ruumi, kontakt loodusega, soodsad olud, rand ja päike, õnnelik olemine.


Vahvaid lugusid mida logo ja kogukonnad kannavad on palju. Loode-Eesti on hea koht nii maheporgandi kasvatamiseks, laulvates randades jalutamiseks kui laste kasvatamiseks, puhkamiseks või loomiseks. Vaid üht veenvat näidet siinkohal tuues – asjatult ei valinud maailmakodanik Arvo Pärt just seda paika omanimelise keskuse asukohaks. 


Ja veel, tuulelohe nöör on küllalt lühike – avastamist või uuesti avastamist igati vääriv Loode-Eesti on lähedal. Tuldagu, saadagu osa ja lennutatagu lohet!

Ülle Puustusmaa


bottom of page