top of page

StartSmart! kevadhooaja viimane seminar ”Roadmap2GlobalMarkets”

Tallinnas toimunud idufirmade koolitust vaatas otseülekandes üle 3000 inimese 25 riigist.


Möödunud nädala lõpus toimus Ülemiste Citys idufirmade üritustesarja StartSmart! kevadhooaja viimane seminar ”Roadmap2GlobalMarkets”, kus tutvustati Eesti ja Soome ettevõtjatele rahvusvahelistumise võimalusi. StartSmart! sarja üritused toimuvad inglise keeles ja on tänu otseülekannetele osutunud alustavate ettevõtjate seas väga populaarseks üle maailma. Viimase seminari otseülekannet vaatas üle 3000 inimese 25 riigist, näiteks Austraaliast, Brasiiliast, Hongkongist, Jaapanist, Kamerunist ja USAst.


Ürituse peaesineja Andy Lopata, keda ajaleht Financial Times nimetab üheks Euroopa juhtivaks ärisuhtluse strateegiks, õpetas idufirmasid tulemuslikult ärisuhtlust korraldama. Andy rääkis oma kogemuste põhjal, et ligi 60% koondatud töötajatest ei taha enam palgatööle minna, vaid eelistavad selle asemel ise ettevõtlusega alustada.

“Eestis on täna hinnanguliselt 5% tööealistest elanikkonnast ettevõtjad, StartSmart! seminaride eesmärk on kaasa aidata Eesti ettevõtjate arvu kasvule, loodetavasti 5 aastaga kasvab see vähemalt 2 korda,” kommenteeris Arengufondi investeeringute divisjoni juht Heidi Kakko.


Eesti  idufirma Pipedrive asutaja Timo Rein rääkis seminaril eduloo, kuidas vaid aasta jooksul on nende müügitarkvara pakkuval idufirmal õnnestunud siduda üle 1000 kliendi 55 erinevas riigis.


Lisaks Andy Lopatale ning Timo Reinule esines üritusel USA 2009. aasta ingelinvestoriks nimetatud Bill Payne, kes rääkis idufirmadele, kuidas oma äriprojektidele ingelinvestorite raha kaasata. Sama päeva õhtusel võrgustamisüritusel jäi Bill Payne’le   silma oma ideed tutvustanud Eesti idufirma Pult.io, mis võimaldab muuta nutitelefoni multimeedia puldiks.

Technopolis Ülemiste juhatuse esimehe Gert Jostovi sõnul on rõõmustav, et tunnustatud investorid ja ettevõtjad idufirmadele oma kogemusi jagavad. „Loodame, et StartSmart! seminaril saadud kogemused aitavad alustavatel ettevõtetel investoritega paremini kontakte luua ja edukalt välisturgudele siseneda,“ lisas Jostov.


Ülemisty Citys toimunud rahvusvahelistumise seminaril esines ka Dr. Martin Seppäla, kes on strateegilise juhtimise alal nõustanud ettevõtteid nagu Nokia, Teliasonera ja HP.  Teisel päeval juhendas idufirmasid ja alustavaid ettevõtjaid praktilises töötoas ettevõtja, investor ja juriidiline nõustaja Yrjö Ojasaar, kes õpetas idufirmasid rahvusvahelisele turule minekut ette valmistama, testima ja ellu viima.


StartSmart! on konverentside, praktiliste seminaride, töötubade ja võrgustikku laiendavate ürituste sari, mis on suunatud Eesti ja Soome alustavatele ettevõtjatele. Üritustesari kestab 2013. aasta keskpaigani ja seda organiseerivad koostöös Eesti Arengufond, Aalto Ülikool Soomes, Eesti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Technopolis Ülemiste ja konsultatsioonifirma BDA Consulting. Programmi kaasrahastatakse Euroopa Liidu struktuurifondide programmist Interreg IV A Programme 2007-2013.



bottom of page