top of page

Via Hanseatica piirkonna turismiasjaliste koolitus täitis eesmärgi


Via Hanseatica (VH) on turismimarsruut, mis kulgeb Peterburist Riiani, läbides Eestis Ida-Viru, Jõgeva, Tartu ja Valga maakondi.


Samanimelise projekti raames viis BDA Consulting läbi mahuka koolitusprogrammi, mis koosnes seitsmest erinevast 2-päevasest moodulist ning toimus erinevates paikades üle nelja Via Hanseatica maakonna.


„Via Hanseatica koolituse üks olulisimaid tulemusi oli marsruudil tooteid arendavate ja külastajatele teejuhiks olevate inimeste omavahelise kommunikatsiooni ja koostöö soodustamine. Esialgu ehk pisut hoomamatu Via Hanseatica projekt ja marsruut omandasid osalejate jaoks konkreetsema sisu ning selle taha tekkisid inimesed, kellega suhelda, kellega kogemusi vahetada, kellega koostööd teha ja kellelt nõu küsida.


Osalejad hindasid kõrgelt nii tekkinud üldpilti ja võrgustikku, kui praktilisi oskuseid ja näpunäiteid. Usun ja loodan, et koolitus avardas pisut ka VH giidide vaadet nende rollist VH marsruudi ning toodete arendamisel, turundamisel ja külastajatele vahendamisel, samuti meie kultuurist, inimestest ja väärtustest lugude vestmisel. Aktiivsus, avatus, koostöötahe ning initsiatiiv olid hoiakud, mis olid kandvad kõigis koolitusmoodulites ja lubavad uskuda, et õpitu ja läbimõeldu leiab ka rakendamist ning toob edu, “ arutleb programmi koolitusjuht ja koolitaja Ülle Puustusmaa. 


Via Hanseatica Eesti koordinaator Sille Roomets tõdes: „Olen väga rõõmus ja tänulik – osalejad olid väga toredad, aktiivsed – tugevnesid omavahelised koostöösuhted turismiasjaliste vahel nii maakonna siseselt kui maakondade vahel ning koolitused olid põnevad ja inspireerivad. Usun, et väga hea algus tugeva Via Hanseatica võrgustiku tekkimiseks on loodud“. 


Carl Schmidti maja perenaine Ülle Saksniit kiidab muuhulgas koolituse korralduslikku poolt: „Ajaplaan oli varakult teada ja nii sain oma tegemisi pikalt ette planeerida, osalesin kõigil moodulitel. Sain palju uusi kontakte, kes juba ise külastasid meid ja vastupidi. Eriti vajalik oli mulle meeskonnatöö koolitus, kuna seal oli tõesti häid mõtteid ja sellest areneb koolitus ka meie firmasse oma töötajatele.”


Koolitustel käsitletud materjalide põhjal valmis ka Turismitoote juhendmaterjal_2013.


bottom of page