top of page

Erineva tasu mõju

Sarnase töö eest erineva tasu maksmise küsimused on päevakorral pidevalt ja eriti tuliseks läinud võrdõiguslaste hääletoru läbi. Meil ei ole täna plaanis arutleda teemal poolt või vastu, vaid tuua teieni üks video sellise olukorra testimisest.


Emory Ülikooli professori Frans de Waali TED-esinemises oli test kahe kaputsiinahviga. Mõlemad pidid sooritama suhteliselt lihtsat harjutust ja said selle eest algul sarnast ja siis erinevat tasu. Videot võite vaadata siinsamas artikli lõpus ja saada teada, millise reaktsiooni selline erinev tasu esile kutsus.


Kommentaariks omalt poolt ja toomaks seda konkreetset testi majanduskeskkonda – peale konkreetse indiviidi suhtumise tasusse ja selle erinevustesse peate juhina mõtlema ka selle peale, millist organisatsiooni kultuuri te olete seni kultiveerinud ja millist te soovite pikas perspektiivis saada. Omad head ja vead on kindlasti nii ühel kui teisel süsteemil, ükski näide teisest ettevõttest või organisatsioonist ei pruugi olla kopeeritav ja lihtsalt töötav. Soovitus: pange mõlema süsteemi plussid ja miinused kirja just teie enda organisatsiooni jaoks ja kaaluge põhjalikult enne otsustamist.


Hääd mõtlemist!



bottom of page