top of page

Kas tead kedagi, kes teab mõnda tõeliselt edukat nännipunni?

Vaevalt küll! Kui siis ehk mõnda rahakat nännipunni, aga raha ei ole edukuse mõõdupuu (nagu ka raha puudumine ei ole märk läbikukkumisest). Mida tähendab edu? Üks on kindel – edukas ei saa olla see, kes istub ja võimalusi ei otsi!


Ettevõtjad ei saa arendada oma ettevõtet, kui nad teevad kogu aeg asju ühtemoodi. Nad võtavad rahalisi ja isiklikke riske. Nad otsivad probleeme, leiavad neis väljakutsed ja asuvad neid lahendama. Või võtavad mõne olemasoleva toote või teenuse ja teevad selle paremaks. Areng on olulisem kui iseendale palga maksmine.


Müügiinimesed kõnetavad iga päev inimesi riskides äraütlemistega, sest ilma selleta ei ole võimalik müüa. Ei ole võimalik istuda kodus ja loota, et kliendid helistaksid. Kui sind on võimalik äraütlemisega endast välja viia, siis ei ole müümine sinu ala!


Keskastme juhid ja tippspetsialistid ei ole oma ametipostini jõudnud selle läbi, et nad on eeskujulikult täitnud oma ülemuste käsku. Nad on otsinud uusi lahendusi. Nad on otsinud uusi võimalusi. Nad ei ole peljanud rumalad näida tehes tavalisest erinevaid ettepanekuid, millesse nad usuvad.


Andekad loojad ei ole pälvinud geeniuse nime ainult ühe maalitud pildiga või ühe näidendiga. Nad on edukad, sest nad usuvad, et neil on midagi öelda. Nad tutvustavad oma töid, nad otsivad tagasisidet ja õpetajaid, kes aitaks leida üles nende vigu ja muutuda paremaks.


Meil kõigil on kalduvus olla oma mugavustsoonis ja teha seda, mida me oleme alati teinud ja nii nagu me oleme seda alati teinud. Sest see on alati töötanud ja nii on turvaline. Turvaline valik vähendab tõenäosust ebaõnnestuda. Aga olgem ausad – turvaline tee vähendab ka tõenäosust edu saavutada!


Eelneva jutu mõte ei ole kindlasti üleskutse oma senine töö-tegevus metsa visata. See on üleskutse võtta riske seal, kus on lootust tasule. Mõtle läbi oma plaanid – sest ma eeldan, et sul on plaan – ja räägi nendest kõva häälega. Sea endale eesmärk, mille nimel veri ninast välja pingutada. Ära häbene küsida kõrget tasu, aga võta tasu vastu ainult tõsise pingutuse eest!


Lühidalt – hakka tegutsema, kui soovid olla õnnelik oma saavutuste üle!


bottom of page