top of page

StartSmart! viis Eesti ettevõtjad Soome võrgustuma

21. märtsil toimus järjekordne, sedapuhku juba neljas seminar üritustesarjast StartSmart! Üritustesarjast on BDA blogis palju kajastust seetõttu, et BDA Consulting on üks selle projekti partneritest. Meie vastutada on nii ürituste korraldus kui kogu projekti käigu koordineerimine ning vastutus, et kõik tegevused laabuksid vastavalt plaanitule ning veelgi paremini.


Märtsikuine seminar erines eelnevatest eelkõige selle poolest, et toimumiskohaks oli Helsingi, mis tähendas soomlaste suurt osakaalu ning peaorganisaatoriks oli üks projektipartneritest, Aalto Väikeettevõtluskeskus.


Kui eelmine, veebruaris toimunud seminar keskendus ärimudeli arendamisele, siis seekord oli fookus mobiili/infotehnoloogia valdkonnal: näiteks said osalejad kuulata Euroopa 2011. aasta parima iPad õppemängu WildChords leiutanud firma Ovelin asutajat Mikko Kaipaineni, Ameerikas väga eduka startup-ettevõtte  Dealdash  asutajat William Wolfram, kes valiti möödunud aastal Timangi Aasta Nooreks Ettevõtjaks ning Soomes tegutseva startupi Hakema  juhti Ajay Garg, kes on kogenud insener ja mitme startup ettevõtte juht, ja mitte vähetähtis: kes on suutnud kaks oma ettevõtet USAs  ka tulusalt maha müüa.


Päeva teise pooles toimus kogemuste jagamine erinevates töötubades, võrgustumine ning ideede esitlus. Eestist esitlesid seekord oma ideed UtilityCamp, Dealernest ning Jomybook.


Tagasisidest saime teada, et seekordsel seminaril hinnati kõrgelt praktilist edukogemust vahendanud ettevõtjate ettekandeid ning võrgustumist. Just kasulikke spetsiifilisi kontakte hinnati osalenute seas kui praktilist väärtust, mida seminarilt oma idee tarbeks kaasa sai. Ei ole harv juhus, mil pärast üritust saame päringuid inimeste kohta fotodel – kiires võrgustumises ununevad isegi visiitkaardid.


Järjekordne StartSmart! seminar toimub juba aprilli lõpul, 26.-27. aprillil Ülemiste Technopolises. Soovime seminari teisel päeval korraldada taaskord praktilist töötuba, kus alustava äriideega meeskond saab kogenud mentoritelt juhiseid, kuidas ning milliseid kanaleid pidi minna maailma.


PS. StartSmart! üritused ei ole ellu kutsutud ainult noortele, teretulnud on kõik, kes tahavad alustada oma äriga!


StartSmart! on konverentside, praktiliste seminaride, töötubade ja võrgustikku laiendavate ürituste sari, mis on suunatud Eesti ja Soome alustavatele ettevõtjatele. Üritustesari kestab 2013. aasta keskpaigani ja seda organiseerivad koostöös Eesti Arengufond, Aalto Ülikool Soomes, Eesti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Technopolis Ülemiste ja konsultatsioonifirma BDA Consulting. Programmi kaasrahastatakse Euroopa Liidu struktuurifondide programmist Interreg IV A Programme 2007-2013.


bottom of page